Franjes van (pracht)anjers

Ik weet eigenlijk niet waarom, maar anjers, en ook roze bloemen, vallen vaak buiten mijn blikveld. Deze 2 exemplaren zijn grote uitzonderingen in mijn persoonlijke smaakvoorkeur: De Prachtanjer (op het kalkgrasland voor het alpinum) en de Echte koekoeksbloem (in het moeras). Dat ligt natuurlijk aan de sierlijke franjes die de bloem zo fragiel doen ogen. Familie van elkaar dus.
dsc02288uit
dsc01384uit

2 gedachten over “Franjes van (pracht)anjers

  1. koning

    Eindelijk vond ik de naam van de prachtanjer. Die had ik gezien in Zuid-tirol. juni 2011.M aar nergens kon ik in een boekje vinden, tot ik deze site zag.
    bedankt

  2. koning

    Eindelijk vond ik de naam van de prachtanjer. Die had ik gezien in Zuid-tirol. juni 2011.M aar nergens kon ik in een boekje vinden, tot ik deze site zag.
    bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.